Välkommen till CollieOnline! En sida för alla som är intresserade av collie.

Alf Johansson

En fotointresserade man i sina bästa år (om man tycker att runt 60 är bra??) som är inne på min tredje egna collie. Vi hade tidigt hundar i familjen och jag skaffade min första egna hund 1984. Efter honom kom några år utan hund då mitt jobb gjorde att det inte fungerade.

Från år 2000 har det blivit collie, men jag var på väg att överge rasen efter att min förra tik gick bort 2015 eftersom jag hade svårt att hitta en collie som som skulle fungera i min vardag med stadens stress, buller, plötsliga händelser och oförutsägbara smällande. Det löste sig till slut och nu har jag en framåt, glad och nyfiken kille som älskar världen och gillar att ta för sig av den.

Jag har hund som många andra antar jag, är inte aktiv specifikt med någon hundverksamhet men min hundar är alltid med mig och vi är ute och rör oss i alla tänkbara miljöer och vid alla tidpunkter på dygnet. Ofta har vi gått runt i stadens (relativa) tystnad på nätter och fotograferat då just nattfoto i stadsmiljö är en av mina passioner. Att jag fastnat för collie beror på deras närhet och som jag upplever det lyhörda vänlighet mot såväl två som fyrbenta och att ”tuffheten” finns där men inte plockas fram om det inte är direkt nödvändigt.