Välkommen till CollieOnline! En sida för alla som är intresserade av collie.

Elisabeth Pettersson

Ja, det är inte lätt att veta var jag ska börja min hundhistoria. Så jag börjar från början 🙂 Jag är uppvuxen med hund, mellanpudeln Tusse som fanns i familjen innan jag kom till världen. Djur var en stor del av mitt liv redan från barnsben. Collie kom in i mitt liv i början på 70-talet efter att vår pudel gått bort nästan 18 år gammal. Däremellan var jag extramatte till en schäfer en tid, men insåg snart att det inte var min ras.

Då collie äntrade mitt liv har det förblivit collie som hund i huset. Jag har svårt att tänka mig någon mer allround ras. Jag började nog intressera mig för mentalitet eftersom familjens första collie var rädd för så mycket i livet, allt från höga korta ljud till män. Så då jag skaffade min första egna collie -84 och då började jag också utbilda mig till figurant för korningar och sedermera även för mentalbeskrivning hund MH. Numera är jag MH-beskrivare och tycker att detta med hundar och deras beteende oavsett ras, storlek eller ursprung är så spännande!

Jag tränar mina hundar i allt möjligt, men numera hinner jag inte riktigt med att lägga ner den tiden det tar att nå tävlingsstandard då mitt största engagemang ligger i min uppfödargärning. Dessutom jobbar jag heltid inom vården och att vara husägare tar också mycket tid när man är ensamstående. Så att tävla blir det inte tid över för.

Jag har fött upp långhårscollie under kennelnamnet Springmist i över 30 år. Jag är engagerad i framförallt SBK på olika håll och i olika positioner både i vårt distrikt, lokal brukshundklubb och det lokala aktivitetsområdet i SCK.

Hemma finns för närvarande 4 colliestollar, 2 tjejer och 2 killar. Tobbe, Jimmy, Trazzla och Tova. Å jisses – jag höll på att glömma katten Frasse. Han är också en viktig del av vårt hem särskilt om han själv får tycka något 🙂