Välkommen till CollieOnline! En sida för alla som är intresserade av collie.

Petra och Skye

Jag har alltid haft intresse för hundar så länge jag kan minnas och mitt första möte med en collie va när jag var ca 4 år. Jag minns det väldigt väl eftersom Svante som han hette blev lite irriterad på mig och bet mig i ryggen. Det var då jag blev hundbiten på riktigt. Min första collie köpte jag 1988 och efter det har det blivit tre till, tyvärr finns ingen av dem kvar längre. Förra sommaren fick jag möjlighet att bli fodervärd till en trefärgad tik och mina barn och barnbarn bollade namn fram och tillbaka, mina två barnbarn gillade då ett program som gick på tv som hette Paw Patrol och en av räddningshundarna där hette Skye, så det fick det bli! Jag hade redan då en vilja att arbeta med min hund och siktet inställt på räddningshund. Jag fick rådet att börja träna miljöträning och sök och sagt och gjort!  Jag har också intresse för patrullhund men nu försöker vi ta oss så långt vi kan inom räddning. Skye och jag började en kurs i sök och miljö i september och tanken är att vi ska försöka göra anlagstest för räddningshund i november. Denna härliga hund är en riktig allroundhund. Vi tränar agility, lite freestyle, lite spår och sök provat specialsök samt lite spår. Ibland hänger vi på ett gäng som tränar inför patrullhund och deras ”upptåg” med att bevaka, krypa och kräla mm. Som jag ser det är Skye väldigt miljöstark och vi har jättekul ihop. I slutet av oktober ska vi faktiskt prova på vallning också för det har jag aldrig gjort och det vill jag gärna privat. Att arbeta med min hund är ett mål som jag har och gärna i eftersök/ personsökare. Så nu har vi fokus på räddning och den största utmaningen är att ”matten” måste komma i form så det inte faller på det!

 

Några ord från kursledarna i sök och miljökurs en inför anlagstest till Räddningshund: ”Petras hund verkar vara en stabil individ som ställer upp på det vi utsätter både henne och hennes matte för. Som att klättra över betongrör, gå i rasmassor, krypa i labyrint och bäras omkring på. Hunden är vänlig och lätt att leka med och agerar gärna tillsammans med olika figuranter. Svårt att uttala sig redan nu om hunden har allt vi söker hos en räddningshund, då det är många bitar som ska finnas hos både hund och förare. Men det är en trevlig och stabil individ som säkert kan gå långt, oavsett vad de väljer att satsa på i framtiden.”

Petra Sand och Skye