Välkommen till CollieOnline! En sida för alla som är intresserade av collie.

Hundkul! Trickträning för bästa vänner

Enkel och rolig träning tillsammans! .

Det bästa en hund vet är att samarbeta med sin människa. Men hundträning måste inte innebära heldagar i skogen eller tävlingar på avlägsna orter. Det kan lika gärna vara enkel, rolig och omväxlande trickträning hemma i köket, i reklampausen vid tv-soffan eller som en aktivering på promenaden nu när våren är här. Samtidigt som hunden aktiveras mentalt så stärker ni er relation när ni utvecklas och lär er nya saker tillsammans. Ytterligare en fördel är att träningen passar alla hundar – både unga och gamla, pigga och trötta, stora och små. Och det enda som behövs är gott godis och en stund om dagen!

Ett roligt trick är att lära hunden att buga. Samtidigt blir det en skön stretching för den långa collieryggen.

Faktaruta:

Collieägaren, freestyleinstruktören och författaren Jeanette Bergenstav har tillsammans med hundtränaren Nina Roegner skrivit en hundträningsbok för barn och ungdom (men hälften av köparna är vuxna). Tanken var att skriva en hundträningsbok på ett lättförståeligt språk, med tydliga bilder och enkel pedagogik. Man ska kunna träna sin hund utan några som helst förkunskaper samtidigt som man kan bli precis hur duktig som helst.

Det fina med trickträning är att det inte finns några prestationskrav. Det handlar bara om att ha roligt tillsammans med sin hund. Resan är målet!

Boken heter Hundkul! Trickträning för bästa vänner och innehåller förutom trickträning även tips om hur man enkelt får en mer hundkul vardag samt lite om hundspråk och vad man kan göra när det inte blir som man tänkt. Det finns också sidor att fylla i om sin egen hund.

Här kan du provläsa några sidor ur boken

Collie Onlines läsare erbjuds 20 % rabatt när boken inhandlas direkt från förlaget.  Ange rabattkoden i kassan. Koden är: hundkul

Koden ger även rabatt på Jeanettes andra hundböcker; hunddeckarna Vargskräck och Kod 513 samt rimsagan Busens hunderbara äventyr.

Erbjudandet gäller t o m 31 maj 2019.